New Beginnings

Aangezien we op de drempel staan van een gloednieuw Nieuw Jaar, wilde ik eens stilstaan bij de schijnbaar “maakbare” cultuur waarin we zolangzamerhand een beetje leven. De “perfecte” levens die op Facebook geschetst worden, de “Insta-waardige” foto’s (ja, die term bestaat echt), de magazines vol met de mooiste modellen, en laten we de hele plastic-fantastic cultuur niet vergeten: tieners die tegenwoordig bijna allemaal met dezelfde mond door het leven gaan!

Ja, ik weet het, ik klink misschien wat sarcastisch, maar kan me er best zorgen om maken. Waar is de authenticiteit gebleven? Gelukkig is er een verandering gaande in de mediawereld, en komen de vollere modellen nu ook op een cover en op de runway, maar de tegenbeweging slaat dan ook weer door naar het andere uiterste: bijvoorbeeld een make-up loze dag! Het is allemaal zo extreem naar mijn gevoel.

De meeste onder ons hebben niet zo’n fantastisch lijf noch leven. Het is überhaupt niet mogelijk om een perfect leven te leiden, was het maar waar! Door deze hele maakbaarheid zijn zoveel mensen (volwassenen en tieners) onzeker, gedeprimeerd en eenzaam geworden, omdat ze naar mijn mening het gevoel krijgen dat ze nooit aan dat “ideale plaatje” kunnen voldoen, zowel fysiek als mentaal.

Wat als we nou eens proberen alle extremen aan ons voorbij te laten gaan het komende jaar, en leren vertrouwen op onszelf? Dat alle fysieke imperfecties bij jou horen, en je juist interessant maken! Dat alle tegenslagen en moeilijkheden in het leven jou gevormd hebben tot wie jij BENT!

 

“Wat je geeft, krijg je terug”, daar ben ik heilig van overtuigd. Als we dan toch alles willen delen, deel dan de authentieke versie van jezelf komend jaar, en wees trots!

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

LOT PHOTOGRAPHY

@lieselotbooij

kvk 34178038 | btw nl002082983b28