Als alles samenkomt

Esmee Markhorst-Houtop, ontwerpster en eigenares van het prachtige shawl & kimono merk Halsduk by Esmee, benaderde mij om een foto te maken van haar zoon Nick van 10 jaar oud. Ze wilde het als cadeau geven aan haar man Toine voor zijn verjaardag.

Het leek mij mooi om iets van de vader te verwerken in het portret van Nick, aangezien Esmee mij vertelde dat ze destijds heel veel moeite hebben moeten doen om Nick überhaupt te krijgen – er ging een medisch proces van ruim 6 jaar aan vooraf. Dus ik wilde dat in het portret dingen samen zouden komen.

 

 

Esmee kwam aan met een shawl die ze vorig jaar speciaal voor Toine had laten weven. Esmee heeft een paar jaar terug langdurig thuis gezeten om te herstellen van een zware operatie. In die periode besefte ze dat er een aantal dingen anders moesten in haar leven. Ze maakte toen een nieuwe, gedurfde stap en richtte haar merk Halsduk by Esmee op! Ze wilde Toine de shawl geven omdat hij haar steun en toeverlaat was in de moeilijke periodes die ze samen hadden beleefd, en ook omdat hij haar altijd steunde in haar keuzes en bij het opbouwen van haar merk.

Toen Esmee en Nick naar de fotoshoot kwamen, had ze meerdere dingen meegenomen van Toine, maar toen ik deze prachtige shawl zag en daarbij ook nog eens het verhaal hoorde, wist ik gelijk dat ik Nick wilde fotograferen gehuld in papa’s shawl. Ik wilde de geborgenheid en veiligheid laten zien.

Het was voor mij een ontroerend moment toen ik Nick fotografeerde. Juist omdat ik het verhaal erachter kende, en dat het kind waar Esmee & Toine zo veel jaren voor gevochten hadden, nu in alle puurheid voor mijn lens zat. Nick keek dwars door mij heen met zijn priemende ogen, wat een bijzonder kind.

Esmee Markhorst-Houtop:

“In de foto komen voor ons een aantal dingen samen. Het geluk en de rijkdom dat we Nick hebben, de shawl als symbool van de verandering in mijn leven, maar eigenlijk ook ons leven en Toine zijn support. Nick zijn ogen die ons zoveel vertellen.”

Halsduk by Esmee

https://www.emhstyling.nl

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

LOT PHOTOGRAPHY

@lieselotbooij

kvk 34178038 | btw nl002082983b28